Tarptautinis projektas „Kartu paskaitykim knygelę”

      Pandėlio gimnazijos pirmokai kartu su mokytoja dalyvavo tarptautiniame projekte ,,Kartu paskaitykim knygelę”. Jame buvo kviečiama domėtis vaikų mylimos rašytojos ,15 knygelių vaikams autorės Evelinos Daciūtės kūryba.
Pirmiausia visi kartu pasirinkome skaityti E. Daciūtės knygelę ,,Laimė yra lapė”. Tada dar kartą apsilankėme miestelio bibliotekoje, kur mažiesiems mokinukams bibliotekininkė V. Konstanblackienė įteikė skaitytojo bilietus ir pristatė E. Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“, kurioje pasakojama apie berniuko ir lapės draugystę, apie dosnumą, praradimo liūdesį ir atradimo džiaugsmą. Apie tai, kas svarbu kiekvienam… Apie laimę…
Vaikai įvardijo, kas jiems yra laimė, žaidė, atsakinėjo į klausimus, dainavo nuotaikingą dainelę ,,Lapė snapė”. Pirmokėliai susidraugavo su knygos heroje Lape. Bibliotekininkės paskatinti, pirmokėliai karpė, lankstė ir spalvino lapę ir visi pasižadėjo perskaityti šią knygelę. Tik gaila, kad šios autorės knygelių bibliotekose labai trūksta.
Grįžę į klasę pirmokėliai tęsė įvairias integruotas veiklas, susijusias su šia knygele. Per meninio ugdymo pamokas pirmokai piešė, lankstė iš popieriaus, dainavo dainelę apie lapę, kalbėjo apie draugystę, pagalbą draugui. Sukūrę savo lapę ir aptarę, kas Povilui yra laimė, vaikai įvardino, kas jiems yra LAIMĖ ir kokios ji spalvos, svarstė, ar dalinimasis yra ,,vandenynas” ir ar jie norėtų būti jo dalimi… Svarbiausią savo mintį mokinukai užrašė ir iliustravo.
Vėliau su mokiniais buvo aptartos pačios gražiausios, prasmingiausios ir pamokančios knygelės citatos. Šioje knygutėje visi atrado daug vertybių, kurios svarbios ir mažiems, ir dideliems.
Tiek daug įdomių įspūdžių, minčių, idėjų pirmokams suteikė šis projektas. Vaikai galėjo stebėti kitų bendraamžių vykdomas veiklas ir vieni iš kitų pasimokyti.
Projektas baigėsi, o mes ir toliau tęsime draugystę ne tik su Lape , bet ir su Katinu, Tulpe, Loriu… Dėkojame rašytojai Evelinai Daciūtei ir laukiame daugiau jos knygelių.
                                                                                                                              1 klasės mokytoja Ramutė Vaičėnienė

spacer