Edukacinis robotas ,, Photon OT3“

     Po žiemos atostogų mūsų gimnazijos 1-4 klasių mokiniai, priešmokyklinukai bei jų mokytojos turėjo galimybę susipažinti su edukaciniu robotu ,,Photon OT3“ ir išbandyti jo atliekamas veiklas. Tai ,,Ugdymo meistrų‘‘ komandos vykdomas projektas, kurio metu mokyklos tam tikram laikui gali nemokamai išsinuomoti šį robotą.
     Mokiniai geriau mokosi tada, kai net nežino, kad mokosi. Tad šio roboto ir yra tokia paskirtis. Robotas yra skirtas savarankiškam ir individualiam mokymuisi namuose bei mokykloje. Visos jo atliekamos užduotys ir eksperimentai yra paremti žaidimais, programavimu nuo matematikos iki kalbų. Tinkamai ir teisingai užprogramuotas, jis gali judėti, keisti kryptį, skleisti tam tikrus garsus, pasiekti nurodytą objektą ar tašką, įveikti atstumą. Toks robotas paįvairina darbą pamokose, sudomina ir skatina mokinius veikti. Naudodamiesi šiuo robotu vaikai taip pat lavina loginio mąstymo įgūdžius.
    Mokiniams labai patiko pirmoji pažintis su šiuo edukaciniu robotu, o dar smagiau buvo nors šiek tiek prie jo prisiliesti.

                                                                                                 Mokytoja Renata Kiburienė

spacer