4K „Draugystės staigmena“

  •     Gimnazijoje įsibėgėjo pilotinis 4K projektas. 1-4 kl. mokiniai kėlė savęs tobulinimo tikslus, planavo, kaip juos pasieks. Klasių plakatuose jie jau ėmė dalintis savo įspūdžiais, pildė 4k aplankus apmąstydami sritis „Aš kuriu“, „Aš keičiu (-iuosi)“.
       Lapkričio 18 d. 1-4 kl. mokiniai, gilindamiesi į programos sritis „Aš kitiems“, „Aš su kitais“, organizavo akciją „Draugystės staigmena“. Ši mintis kilo mokiniams klasėse kalbantis apie draugiškumą mokykloje. Mokykloje pasitaikė atvejų, kai nesaugodami vieni kitų mokiniai bėgo, susidūrė, skaudžiai užgavo vienas kitą. Visus tai sujaudino. 2 kl. mokiniai pasiūlė labiau susidraugauti, organizuoti akciją „Draugystės staigmena“. Šiai akcijai pritarė visos klasės.
       Šios akcijos metu pirmokai padarė atvirukų ir mokėsi užrašyti žodį „Draugaukime“. Antrokai dekoravo atvirukus-namelius, 3-4 kl. mokiniai rašė palinkėjimus. Susirinkę visi aptarė draugystės privalumus, kaip svarbu su visais bendrauti, padėti, saugoti. Pirmokai savo atvirukus skyrė antrokams, pastarieji – trečiokams. Ketvirtokus pradžiugino trečiokai, o pirmokai sulaukė ketvirtokų staigmenos. Baigiantis pertraukai visi smagiai šoko „Kepė, kepė boba blynus“.
       Pradinukai jau susiplanavo ir ruošia dar vieną staigmeną vieni kitiems. Prieš atostogas visi susitiks popietėje „Kalėdų staigmena“.
                                                                                                                                       4K koordinatorė Eglė Glemžienė

spacer