Pirmokų diena Pandėlio miesto bibliotekoje

    Lapkričio 11 d., rudeniniam vėjui draskant paskutinius medžių lapus, į Pandėlio miesto biblioteką, lydimi mokytojos, atskubėjo Pandėlio gimnazijos 1 klasės mokiniai. Pirmajai pažinčiai su biblioteka buvo skirtas renginys „Ateiki į knygelių namus“.
   Bibliotekininkė Virginija Konstanblackienė parodė vaikams, kokių knygučių yra bibliotekoje, papasakojo, kaip reikia jomis rūpintis, supažindino su knygučių skolinimosi tvarka. Ypač būsimuosius skaitytojus nustebino garsinės, erdvinės, interaktyvios knygutės. Norėdami tapti tikrais mūsų bibliotekos skaitytojais, pirmokėliai pasirašė „Pandėlio miesto bibliotekos vaikų literatūros skyriaus skaitytojų priesaiką“.
   Tęsdama pažintį su biblioteka bibliotekininkė pasitelkė Lorenzos Pauli ir iliustratorės Katrinos Šareros knygą „Piplioteka“: ji skatina skaityti ir džiaugtis skaitymo malonumu. Vaikai labai susidomėję klausėsi istorijos apie lapę bibliotekoje. Pasiklausę trumpos istorijos, pirmokai žaidė „Atminties žaidimą“, traukė prizus iš pirmoko tūtos.
Baigiantis susitikimui visi dainavo dainelę „Lapė snapė“. Pirmokėliai pritarė bibliotekininkės minčiai, kad ateiti į knygelių namus ir skaityti knygeles ne tik reikia, bet ir verta! Todėl dabar svarbiausias pirmokų tikslas – kuo greičiau išmokti skaityti.
                                                                                                1 klasės mokytoja Ramutė Vaičėnienė

spacer