Energetikas tavo klasėje

    ,,Ignitis grupės“ veiklos atskaitomybės komunikacijos projektų vadovė, ,,Energy Smart START“ paskaitų lektorė Vaiva Rutkauskaitė sako, kad „sunku sugalvoti kitą sektorių, kuris būtų toks reikšmingas ir prasmingas. Čia yra kuriama pasaulio ateitis. Kokia ji bus, priklauso nuo dirbančių žmonių. Susitikime ir papasakosiu, kodėl energetikai reikia inžinierių, inovacijų kūrėjų, IT analitikų, rašytojų ir dar kitų 100 profesijų atstovų“.
4 klasėje vykusioje pasaulio pažinimo pamokoje, kurios tema ,,Kaip žmogus keičia aplinką?“, lektorė labai paprastai, aiškiai ir vaizdžiai papasakojo apie žmogaus ir energijos ryšį, pirmąsias elektros lemputes, Lietuvoje statomas jėgaines, energijos tausojimą bei energetiko profesiją. Už teisingus atsakymus į klausimus mokiniai gavo prizų, o pamokos pabaigoje kiekvienas buvo apdovanotas edukacine knygele ,,Kaip ,,Ignitis“ detektyvai energijos taupymo mįsles sprendė“.
Neaplankyti neliko ir 1-2 klasių mokiniai. Lektorė Vaiva jiems taip pat papasakojo apie energiją ir jos reikšmę žmonėms, padovanojo knygelių. Lektorė priminė, kad artėjant žiemai reikia rūpintis paukšteliais, ir kiekvienai klasei padovanojo po specialią lesyklėlę. Smagiausia mažiesiems buvo pasimatuoti energetiko šalmą.
Tai tikrai ne paskutinis edukatorės Vaivos apsilankymas mūsų gimnazijoje. Lapkričio 30 d. ji dar susitiks su trečiokais bei gimnazinių klasių mokiniais.
4 klasės mokytoja Renata Kiburienė

spacer