Edukacinė kelionė į Biržus

      4 klasės mokiniai dalyvavo kultūros paveldo projekte ,,Susipažinkime su Šv. Jokūbo kelio sakraliniais objektais“. Projekto veiklas pradinukai vykdė Biržuose. Ketvirtokė Faustėja P. pasidalino kelionės įspūdžiais:
,,Kai mokytoja pranešė, kad vyksime į edukacinę ekskursiją, visi labai apsidžiaugėme. Nekantriai laukėme tos dienos. Išvykos pradžioje mes aplankėme Šv. Jono krikštytojo bažnyčią Biržuose, kurioje mums šios parapijos klebonas Jonas Morkvėnas labai įdomiai papasakojo apie Biržus, apie šią bažnyčią ir apie Šv. Jokūbo kelią. Dar prieš įeidami į bažnyčią suradome pirmuosius Šv. Jokūbo kelio ženklus.
Paskui nuėjome į Biržų pažinimo centrą, kur dalyvavome edukacijoje ,,Ką byloja uolienos?“. Ten mes kalbėjomės apie smegduobes, apie Biržų pilį, apžiūrėjome visokias uolienas. Buvo labai įdomu sužinoti, kodėl šiame krašte tiek daug įgriuvų.
Iš pažinimo centro patraukėme į Biržų pilį. Ten mus pasitiko muziejaus darbuotoja, edukatorė Aušra, kuri pristatė edukaciją ,,Pažaiskime rašto istoriją“. Iš pradžių mes žaidėme žaidimus. Paskui, pasiskirstę į dvi komandas, piešėme laiškus vieni kitiems, iš siūlų kūrėme užkoduotas savo šeimos istorijas, jas pristatėme.
Pasivaikščioję po Biržų pilies teritoriją nuvykome prie ilgiausio Lietuvoje tilto per Širvėnos ežerą. Eidami tiltu taip pat ieškojome Šv. Jokūbo kelio ženklų.
Kitoje ežero pusėje aplankėme Astravo dvarą, pasigrožėjome tvarkoma teritorija ir pabuvojome prie užtvankos.
Edukacinė ekskursija į Biržus buvo labai įdomi ir naudinga.“

                                                                                   4 kl. mokinė Faustėja P. ir mokytoja Renata Kiburienė

spacer