8 klasės ekskursija į Vilnių

   Įgyvendindami kultūros paveldo projektą ,,Šv. Jokūbo kelio sakralinių objektų pažinimas ir populiarinimas“ lapkričio 8 dieną 8 klasės mokiniai vyko į Vilnių.
  Iš pradžių jie lankėsi Bažnytinio paveldo muziejaus edukacijoje „Kam skambina varpai?“, vykusioje Katedros varpinėje. Mokiniai žiūrėjo filmuką apie varpinės istoriją. Vėliau gidė supažindino su kariljonų varpais, papasakojo jų istoriją. Aštuntokai taip pat apžiūrėjo Katalikų Bažnyčios Kronikai skirtą ekspoziciją, turėjo galimybę paskambinti varpais, iš 45 metrų aukščio grožėjosi Vilniaus senamiesčio panorama. Vėliau visi galėjo pasigaminti pakabukų/magnetukų.
   Vėliau, ieškodami Šv. Jokūbo kelio ženklų, mokiniai leidosi į piligriminę kelionę senamiesčiu iki Aušros vartų. Mokytoja Eglė papasakojo vaikams apie Šv. Jokūbą, apie jo kelionių prasmę.
Vėliau aštuntokai svečiavosi Lietuvos Respublikos Seime. Atvykusius svetingai sutiko Seimo pirmininko pavaduotojo Pauliaus Saudargo patarėja Laura Gradeckienė. Ji palydėjo visus į vicepirmininko kabinetą, kuriame taip pat laukė ir nacionalinio komiteto narys, generolas Arvydas Pocius. Pasodinti prie vaišių stalo, mokiniai susipažino, kaip vyksta Seimo narių darbas, kokius įstatymus priima, kaip vyksta pasitarimai, balsavimas. Buvo išsamiai atsakyta į mokinių klausimus, kiekvienas gavo po asmeninę dovaną : P. Saudargo išleistų knygų su autografu, pieštukų, parkerių, bloknotų, saldumynų.
   Vėliau gidė vedžiojo mokinius po Seimo rūmų istorines vietas, posėdžių sales, II-iuose rūmuose visi apžiūrėjo vitražą „Žalgirio mūšis“, rūmų galerijas.
Mokiniams buvo leista stebėti Seimo vakarinį posėdį, atpažinti politikus.
Mokinių įspūdžiai po ekskursijos:
,,  Buvo įspūdinga apžvelgti Vilnių iš aukštai Katedros varpinėje, Seime įdomios buvo skirtingos istorinės salės. Nustebau, kad nereikia jokių specialių mokslų norint tapti Seimo nariu“ (Erika).
„Džiaugiuosi, kad važiavau. Sužinojau labai daug informacijos apie Seimą, Katedros bokštą“ (Rugilė).
„Apsilankyti LR Seime man buvo didelė garbė. Nustebino šaunios dovanėlės iš vicepirmininko rankų. Teko matyti Seimo posėdžius per televiziją, bet kad pamatysiu savo akimis …“ (Goda).
                                                                                                                    Mokytojos Rima Žėkienė, Eglė Glemžienė

8 klasės ekskursija į Vilnių
spacer