Netradicinė anglų kalbos pamoka „Halloween traditions, symbols and games“ (,,Helovino tradicijos, simboliai ir žaidimai“)

   Spalio 28 d. Pandėlio gimnazijos 2-7 klasių mokiniams anglų kalbos pamokos vyko mokyklos rūsyje. Pamokos vietą, kuri buvo nurodyta Helovino simboliais, mokiniams reikėjo susirasti patiems, o jos beieškant mokytoja Ala Krasauskienė, įsikūnijusi į raganą, trumpai papasakojo apie Helovino kilmę.
Pamokų metu visi mokiniai žiūrėjo video apie Helovino tradicijas užsienio šalyse ir atsakinėjo į klausimus. Po to įvairiausiais kostiumais pasipuošę mokiniai atliko žinių reikalaujančias užduotis: prisiminė Helovino šventės simbolius, atliko skaitymo užduotis, susijusias su Helovino tradicijomis, suko galvas ieškodami žodžių ar spręsdami kryžiažodžius. Raganos, skeletai, vampyrai, vaiduokliai, piratai ir kiti pamokų dalyviai pamatė tikras mumijas, kurios pareikalavo iš jų komandinio darbo įgūdžių. Daugiausia netikėtumo ir baisumo sulaukė užduotis, kurioje reikėjo ištraukti saldainius iš miltų. 4 klasės mokiniai parodė drąsą atlikdami užduotį su kiaušiniais, kurie buvo sudaužyti jiems ant galvų. Čia tai buvo tikras siaubas!
Džiugu, kad mokiniams įdomi pamoka netradicinėje vietoje patiko. Jų žodžiai tariant, tai buvo pati geriausia pamoka!
                                                                                          Anglų kalbos mokytoja Ala Krasauskienė 

spacer