Paskatinamasis prizas gimnazijai

 Spalio 25 d. gimnazijos mokinių atstovai, šauliai ir ateitininkai vyko į Lietuvos respublikos Krašto apsaugos ministeriją atsiimti paskatinamojo prizo. Gimnazija  2021 m. dalyvavo konkurse „Vėliava mokykloms 2021“ ir buvo išrinkta viena pilietiškiausių Lietuvos mokyklų.
Krašto apsaugos ministerijoje viceministras Žilvinas Tomkus įteikė gimnazijai paskatinamąjį prizą už pilietiškumo ugdymą ir aktyvią visuomeninę veiklą. Viceministras Pandėlio gimnazijos veiklą apibūdino kaip visuomeniškai aktyvią plačiąja prasme, dalyvaujančią daugelyje renginių, taip pat inicijuojančią savus projektus. Viceministras uždavė įvairių klausimų mokiniams, tarp jų ir apie spalio 25 d. minimą sukaktį. Nors nedrąsiai, bet mūsų mokiniai atsakė, kad minimas dabartinės Lietuvos Konstitucijos 30-metis.
Po susitikimo su viceministru kapitonė Eglė Stankevičiūtė, Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė, pravedė trumpą ekskursiją po istorinį Krašto apsaugos ministerijos pastatų kompleksą. Mokiniai pabuvojo Lietuvos Karo akademijos bibliotekos patalpose ir išgirdo čia buvusio jėzuitų vienuolyno istoriją, pamatė įspūdingų freskų.
Vėliau šauliai ir ateitininkai aplankė Vilniaus Katedrą, pasimeldė prie Šv. Kazimiero sarkofago, susipažino su palaimintųjų relikvijomis.
Smagu, kad mūsų gimnazija sulaukė tokio įvertinimo ir prizo. Jį iškovojome ir mokiniai, ir mokytojai, nes visų atlikti darbai susidėjo į bendrą rezultatą.
                                                                                                                           Mokytojos Rima Žėkienė  ir Eglė Glemžienė

spacer