Pilietiškumo pamoka su LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Dr. Laurynu Kasčiūnu

      Spalio 24 dieną Pandėlio gimnazijoje lankėsi LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dr. Laurynas Kasčiūnas.
Labai džiugu, kad šis žmogus savo užimtoje dienotvarkėje rado keliolika minučių ir jas skyrė mūsų gimnazijos ketvirtokams. Mokiniams tai buvo didžiulė staigmena. Trumpo, bet labai informatyvaus, nuoširdaus ir paprasto pokalbio metu pirmininkas atsakė į mokinių pateiktus klausimus, prisiminė, kaip jam sekėsi mokykloje mokytis, pasakojo apie savo pomėgius, laisvalaikį ir net apie savo augintinį. Svečią stebino mokinių smalsumas, gebėjimas bendrauti, turimos žinios, veiklumas. Šis susitikimas baigėsi Seimo nario pažadu surengti ketvirtokams susitikimą – ekskursiją į LR Seimo rūmus.
Svečias susitiko ir su gimnazistais, gimnazijos ateitininkais ir jaunaisiais šauliais. Jis pasidalino įspūdžiais iš Ukrainos, kur karo metu nuolat lankosi, ypač akcentavo valios priešintis agresoriui svarbą. Seimo narys patvirtino, jog Lietuvos Šaulių sąjungos stiprinimui, didesniam aprūpinimui šiuo metu įstatymų leidėjai skiria išskirtinį dėmesį.
Susitikimo pabaigoje svečias surengė istorijos žinių patikrinimą. Kamilė, ateitininkų kuopos pirmininkė, puikiai eilės tvarka išvardino visus Lietuvos prezidentus, Asvėja ir Gabrielė taip pat teisingai atsakė į užduotus istorinius klausimus. Seimo narys visoms trims merginoms įteikė praktiškus prizus.
Vėliau svečias aplankė ir gimnazijos muziejų.
                                                                                                            Mokytojos Renata Kiburienė ir Rima Žėkienė

spacer