Integruota pamoka ,,Skanu, gardu“

          Mažai kas žino, kad spalio 20 d. yra minima tarptautinė Virėjų, o spalio 21d. – tarptautinė Obuolio diena. Tačiau ketvirtokai tai jau tikrai žinos ir įsimins. Šiandien jiems vyko integruota technologijų ir neformalaus ugdymo ,,IKTSTEAM“ veiklų pamoka ,,Skanu, gardu“, kurią vedė klasės mokytoja Renata Kiburienė ir gimnazijos technologijų mokytoja Vaiva Kubilienė.
Pamokos pradžioje mokytojos trumpai pristatė pamokos temą, o mokiniai metodo ,,Minčių lietus“ pagalba pateikė faktų apie obuolį. Vėliau, pasiskirstę į dvi grupes, turėjo patys išanalizuoti receptą, pasiruošti, pagaminti ir iškepti karštus sumuštinius su obuoliais.
Darbas vyko labai intensyviai ir atsakingai. Vieni lupo, kiti tarkavo obuolius, treti tepė sviestą ir gamino sumuštinius. Kol į orkaitę pašauti sumuštiniai kepė, mokiniai pristatė savo veiklas, apibendrino darbą.
Valgydami dar garuojančius sumuštinius, mokiniai džiaugėsi savo darbo rezultatais, žadėjo jau šiandien kepti tokius pat namuose ir jais pradžiuginti savo šeimos narius.
Išsakytas pageidavimas, kad mokiniai nori daugiau tokių pamokų, neliko neišgirstas. Mokytojos pažadėjo, kad dar šiais metais tikrai pakvies ketvirtokus į netradicinę integruotą pamoką.

Mokytojos Renata Kiburienė ir Vaiva Kubilienė

spacer