„Sumanaus moksleivio akademijos“, Rokiškio inžinerijos eksperimentinės klasės, uždarymo renginys

  Birželio 13 d. gimnazijos Rokiškio inžinerinės klasės mokiniai vyko į šių mokslo metų uždarymo renginį VDU Žemės ūkio akademijoje (ŽŪA), Kaune. Šiais metais buvo organizuoti 5 dienų renginiai moksleiviams.
  Centrinių rūmų iškilmių salėje susirinko apie 140 Rokiškio, Anykščių rajono mokiniai. Eksperimentinės klasės mokinius pasveikino unikalios eksperimentinės klasės iniciatoriai: VDU ŽŪA kanclerė Astrida Miceikienė, Rokiškio profesinio mokymo centro direktorė Diana Giedrikienė, Rokiškio verslo klubo prezidentas Irmantas Tarvydis.
Vėliau mokiniai klausėsi paskaitų. Pirmąją, įtraukiančią, paskaitą „Žmonės ir vabzdžiai – draugai ar priešai?“ skaitė doc. dr. Povilas Mulerčikas. Mokinius sudomino žinios apie priešistorinius vabzdžius, kurių skersmuo buvo 1 m. ir kurie galėjo skrisdami suėsti žmogų. O vabzdžių reikšmė didžiulė, be jų ir žmonija nustotų egzistuoti. Įdomios buvo ir dokt. Dianos Sidabrienės paskaita „2022 raundas: Miškai prieš klimato kaitą“ bei lekt. Rolando Rakščio paskaita „Ekonomikos anatomija“.
    Baigiantis renginiui visiems mokiniams iškilmingai buvo įteikti „Sumanaus moksleivio akademijos“, Rokiškio inžinerijos eksperimentinės klasės, baigimo pažymėjimai. Mokiniai buvo nustebinti ir pradžiuginti dovanotomis pramogomis boulingo klube, kur tikrai smagiai leido laiką.
                                                                                                            Mokytoja Eglė Glemžienė

spacer