Edukacija apie gyvalazdes

  Kad būtų įdomesnis šiuolaikinis ugdymo procesas mes, mokytojai, dažnai ieškome įvairiausių netradicinių veiklų ir edukacijų, kurios kartais nemažai kainuoja. Ir visiškai pamirštame arba net nežinome, kad galime pasinaudoti tuo, kas yra šalia, ką moka, vykdo ir daro mūsų kolegos.
    Pradinių klasių mokytoja Irena Veikšrienė visus šiuos mokslo metus kartu su savo pirmokais augina ir prižiūri netradicinius augintinius – gyvalazdes. Tai vabalai, kurie prie gamtos prisitaiko taip, kad juos net sunku pastebėti. Norėdama kuo daugiau sužinoti apie gyvalazdes ir informaciją perduoti mokiniams, mokytoja paruošė ir veda labai įdomias edukacines pamokas apie šiuos augintinius.
Pirmieji edukacijos dalyviai buvo patys jos mokiniai – pirmokai. Vėliau mokytoja edukaciją pristatė 2 ir 4 klasių mokiniams STEAM dienos pradinėse klasėse metu. Žiniai pasklidus plaučiau, edukacijoje dalyvavo gimnazijos 8 klasės mokiniai, lydimi biologijos mokytojos Ledinos Vipienės. Mokslo metų pabaigoje į edukaciją įsiprašė ir trečiokai.
    Linksmos, įdomios užduotys, vaizdingas ir informatyvus pasakojimas, eksperimentinė ir patyriminė veikla, stebėjimas ir praktinė veikla edukacijos metu tikrai prikausto kiekvieno dėmesį.
Ačiū mokytojai už vykdomą edukacinę veiklą ir dalijimąsi.
                                                                                     Mokytoja Renata Kiburienė

spacer