Ketvirtokų išleistuvės „Sudie, Pradine!”

  Šiltą birželio 9 dieną gimnazijos mažojoje salėje vyko ketvirtokų išleistuvės. Į šventę rinkosi ne tik mamytės ir tėveliai, bet ir broliai, sesės, močiutės. Ketvirtokai šventei ruošėsi iš anksto: mokėsi dainų, eilėraščių, kūrė šokius, gamino tėveliams dovanėles.
   Šventės metu ketvirtokai prisiminė nueitą kelią nuo paties pirmojo žengto žingsnelio mokykloje. Savo nuoširdžiomis eilėmis ir dainelėmis jie dėkojo tėveliams ir mamytėms, teikė jiems dovanėles. Mamytės pasipuošė puikiais rankinukais, o tėveliams mokiniai „užrišo” ryškiaspalvius kaklaraiščius.
Visus sužavėjo ketvirtokų sušoktas „Mokyklos karalienės valsas” ir finalinė daina „Aitvarai”.
Mokyklos direktorė Jūratė Kavoliūnienė įteikė pradinio išsilavinimo pažymėjimus – pirmą svarbų mokslo pasiekimų dokumentą. Gimnazijos direktorė Jūratė Kavoliūnienė ir pavaduotoja ugdymui Alia Melvydienė negailėjo padėkų ir gražiausių linkėjimų mokiniams, pasiekusiems aukščiausią žinių įvertinimą šiais mokslo metais. Gera buvo girdėti jų nuoširdžius ir šiltus linkėjimus ketvirtokams, padėkos žodžius tėveliams.
    Pagyrimo raštu už aukščiausią žinių įvertinimą šiais mokslo metais apdovanota Emilija B. Taip pat padėkomis apdovanoti ir tie mokiniai, kurie visus metus labai stengėsi, bet pritrūko vieno ar dviejų žingsnelių iki puikaus rezultato. Tai Milita J., Gabija B., Donatas L., Emilija Š..
Rokiškio švietimo cento diplomas įteiktas Deimantui T. už dalyvavimą rajoninėje ketvirtų klasių mokinių matematikos olimpiadoje ir laimėtą antrąją vietą bei dalyvavimą respublikinėje matematikos olimpiadoje Vilniaus universitete.
    Po to prasidėjo antroji šventės dalis – nominacijų teikimas. Mokytoja Ramutė Vaičėnienė paruošė dvidešimt nominacijų, o jas paskelbti padėjo gimnazijos direktorė Jūratė Kavoliūnienė ir pavaduotoja ugdymui Alia Melvydienė, taip pat susirinkusių ketvirtokų tėveliai. Mokytoja padovanojo vaikams po knygelę ir prisiminimo dovanėlę su aitvaru „Sėkmingo skrydžio”.
Trečioji ketvirtokų išleistuvių dalis – tėvelių dovana vaikams. Kadangi ketvirtokai yra labai judrūs ir aktyvūs, todėl buvo pakviesti du treneriai iš Šiaulių, kurie mokyklos teritorijoje surengė aktyvias sporto varžybas. Ketvirtokai buvo suskirstyti į tris komandas. Ketvirtąją komandą sudarė sportiškiausi tėveliai ir mamytės. Komandos išbandė rankų stiprumą, akies taiklumą žaisdami lauko boulingą. Kojų miklumą ir grietą orientaciją varžybų dalyviai demonstravo žaidime ,,Kryžiukai-nuliukai”. O pati smagiausia ir daug emocijų sukėlusi rungtis – vandens pernešimas. Buvo smagu matyti ne tik vaikų, bet ir tėvelių spindinčias akis, plačias šypsenas. Po varžybų treneriai išrinko aktyviausią komandą, o varžybų dalyviai buvo apdovanoti įvairiausiais prizais.
    Vėliau visi vaišinosi tėvelių paruoštomis vaišėmis, o Donato L. mama Jurgita L. specialiu aparatu gamino ir visus vaišino cukraus vata. Šventė užsitęsė iki vakaro, niekas nenorėjo eiti namo.
Nuoširdžiai dėkoju šauniesiems ketvirtokų tėveliams. Gražios, šiltos ir įspūdingos vasaros, sėkmingo skrydžio į 5 klasę.
     Tėvelių staigmenos vaikams akimirkas galite pamatyti čia:
https://www.canva.com/design/DAFDXtuhz8U/qqnkVId42QZf2LtB07S1IQ/watch?utm_content=DAFDXtuhz8U&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink&fbclid=IwAR0-IFFL1cMCfTLUL27mELSWC1zqJnPN96TLqvZk21Oi0yelfNtf2Ko7aWk
                                                                  Mokytoja Ramutė Vaičėnienė

spacer