Varžybos ,,Rieda ratai rateliukai…“

    Birželio 1d. – kalendorinės vasaros pirma diena. Šią diena yra minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ta proga pirmą kartą mūsų stadione vyko dviračių, paspirtukų ir riedučių varžybos ,,Rieda ratai rateliukai…“.
   Dalyvauti varžybose panoro tikrai nemažas būrys dalyvių. Prie starto linijos rikiavosi didžiausias pulkas norinčių minti pedalus. Šiek tiek mažiau buvo norinčių savo jėgas išbandyti važiuojant paspirtukais ir tik vos keli – riedučiais.
Šventines varžybas pradėjo smagi ir nuotaikinga trečios klasės mokinių paruošta ,,Dviratininkų mankšta“, gimnazijos direktorės Jūratės Kavoliūnienės sveikinimas ir Pandėlio parapijos klebono Alberto Kasperavičiaus dvikova važiuojant paspirtukais su trečioku Martynu J..
Prasidėjus varžyboms, gausios sirgalių gretos negailėjo plojimų, palaikymo šūksnių, ovacijų. Varžybų teisėjai akylai sekė laikmatį, kad nugalėtojų medaliai atitektų patiems vikriausiems ir greičiausiems dalyviams. Mokinių tėveliai bei svečiai taip pat įsijungė į varžybas. Jiems galiojo tokios pat taisyklės kaip ir vaikams, o už sportinius nuopelnus laukė medaliai.
Kol varžybų dalyviai lenktyniavo dėl medalių, sirgalius ir svečius kalbino mokytoja Renata. Kiti galėjo savo jėgas išbandyti pasivažinėdami netradicine trirate transporto priemone, kurią organizatoriai pasiskolino iš Šiekštinykų kaimo bendruomenės.
Apdovanojimų ceremonija vyko po kiekvienos rungties. Medaliais, kuriuos skyrė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) iš olimpinio projekto „Žygiai, sportas, pagarba“, pasipuošė kiekvienos klasės I-III-iųjų vietų laimėtojai.
Šventei įpusėjus, mindamas dviračio pedalus, stadione pasirodė ir miestelio seniūnas Algirdas Kulys, kuris stadiono ratą (400 m) lenktyniaudamas su logopede Rima Greviškiene apvažiavo per 55 sekundes. Mažiesiems šventės dalyviams, 1-2 klasių mokiniams, Pandėlio seniūnas padovanojo atšvaitus, o kitiems linkėjo gerų rezultatų ir smagių akimirkų.
Šventinių varžybų pabaigoje visų laukė staigmena, kurią padovanojo Pandėlio miesto bendruomenė – 100 porcijų ledų ir saldainiai.
      Gera nuotaika lydėjo visus susirinkusius, o švietusi saulutė džiugino prasidėjusia vasara.

                                                                                                      Mokytoja Renata Kiburinė

spacer