Ekskursija į Panevėžį

    Ketvirtokai labai laukė birželio trečiosios ryto, nes buvo suplanuota kelionė į Panevėžį. Važiuodami autobusu, pro langus vaikai stebėjo Aukštaitijos gamtos grožį: akį džiugino sužaliavę miškai, žydintys alyvų krūmai, geltonais kilimais pasidabinę rapsų laukai, banguojančios javų „marios“.
Pirmiausiai Panevėžio „Apollo“ kino teatre vaikai žiūrėjo filmą „Marmadukas“. Smagūs šunelio pokštai ir nuotykiai sukėlė daug gerų emocijų ir pamąstymų apie pergalės džiaugsmą, kantrybę, ištvermę, sąžiningumą.
   Vėliau ketvirtokai važiavo į Panevėžio pramogų centrą „Rožynas“. Čia vaikus pasitiko boulingo treneris, kuris pademonstravo kamuolio metimo techniką ir paaiškino taisykles. Vaikai pasiskirstė į 3 komandas. Dauguma ketvirtokų boulingą žaidė pirmą kartą, todėl truputį nerimavo, ar pavyks? Bet žaidėjų komandų džiaugsmas ir azartas liejosi per kraštus! Nugalėjo draugystė ir nauja patirtis.
Galiausiai mokiniai plaukiojo Kupiškio mariomis laivu-katamaranu „Jara“. Vaikams buvo įdomu klausytis gido pasakojimo apie šių marių atsiradimo istoriją, įvairias legendas, išgirsti istorijas apie netoliese esančius kaimus, grožėtis sala, ramiai užkandžiauti. Po pasakojimo gidė pateikė mokiniams klausimų. Laimė nusišypsojo Donatui: už puikiai atsakytus klausimus jis gavo laivo kapitono dovaną – „vairavo“ laivą.
    Ketvirtokai dėkoja Augustės mamytei už pagalbą ir galimybę visai klasei pakeliauti kartu.
                                                                                                     4 klasės mokytoja Ramutė Vaičėnienė

spacer