Po Utenos kraštą

      Smagu keliauti visiems kartu, o dar smagiau pažinti, išmokti naujų dalykų, patirti naujų pojūčių.
3 klasės mokiniai birželio 2 dieną išvyko pasižvalgyti po Utenos rajoną. Mažame Leliūnų miestelyje jie svečiavosi pas Lietuvos puodžių karalių Vytautą Valiušį. Keramikos muziejuje mokiniai žiūrėjo video pristatymą apie tai, kas ir kaip gaminama iš molio, apžiūrėjo įspūdingą molio keramikos dirbinių ekspoziciją, kiekvienas nusižiedė po netradicinę vazelę.
      A. ir M. Miškinių etnografinėje sodyboje trečiokai dalyvavo edukacijoje ,,Kaip mokėsi mūsų senoliai?“. Čia mokiniams teko paragauti senovinės mokinio duonos, sėdėti prie žibalinės lempos šviesos, į mokyklą – klėtį ateiti nešiniems medinėmis kuprinėmis, pabandyti rašyti ant medinių lentelių kreida, popieriaus lape – plunksnakočiu ir paukščio plunksna, merkiant juos į rašalą, gauti pylos už nesimokymą ar netinkamą elgesį: klūpėti ant žirnių, gauti rykštele, liniuote, skaityti senovinį elementorių.
     Toje pačioje sodyboje mokiniai dar galėjo apžiūrėti rašytojo A. Miškinio gyvenamą namą, ūkinį pastatą, jo buities daiktus.
Smagiausia buvo Radeikiuose, Lazerių kovų lauke. Mokiniai pasiskirstę į keturias komandas net tris valandas rungėsi dėl taikliausios komandos titulo. Laimėjo šaunioji berniukų komanda.
Kai pliūptelėjo lietus, mokiniai jau šiek tiek pavargę, bet pilni gerų emocijų ir įspūdžių grįžo namo.
                                                                              3 klasės mokytoja Renata Kiburienė

 

spacer