Erasmus+ projektas Slovakijoje

    Gegužės 12-19 d. vyko projekto Erasmus+ dalyvių susitikimas, kuriame dalyvavau su Angele (IIIg kl.). Apie šį VIAC organizacijos planuojamą renginį sužinojome iš Ateitininkų federacijos, kuri paskelbė registracijos anketą savo socialiniame tinkle. Mes nusprendėme užsiregistruoti, nors abejojome, ar pavyks, nes manėme, kad bus daug norinčių. Džiaugiamės, jog abejonės nepasitvirtino, ir mes prisijungėme prie lietuvių komandos, kurią sudarė septyni nariai. Projekto pagrindinė tema buvo žaidimai ir jų kūrimas. Mums tai aktuali tema, kadangi dalyvaujame ateitininkų veikloje, kurios metu tenka praleisti daug laiko su vaikais ir juos užimti.
  Gyvenome jaunimo centre, esančiame Ústie nad Priehradou miestelyje, kuriame patogiai apsistotojome kartu su kitais 33 dalyviais. Kambariuose buvome apgyvendinti su dalyviais iš kitų šalių – buvo puiki proga susirasti naujų draugų. Susitikimas prasidėjo nuo susipažinimo žaidimo, kurio metu teko pabendrauti su kiekvienu dalyviu. Kiekvieną dieną viena iš keturių valstybių (susitikime dalyvavo Sakartvelo🇬🇪, Slovakijos🇸🇰, Latvijos🇱🇻 ir Lietuvos🇱🇹 atstovai) pristatė savo žaidimus ir supažindino su tautos kultūra. Taip susipažinome su kiekvienos šalies tradiciniu maistu, drabužiais, muzika ir šokiais, kurių ir mes mokėmės. Mes, pristatydamos Lietuvą, nusprendėme supažindinti su Kūčių burtais: kiekvienas dalyvis galėjo išsiaiškinti savo gyvenimo trukmę traukdamas šiaudą iš po baltos staltiesės. Taip pat atsivežėme tradicinio maisto: šakotį, obuolių sūrį ir saldainių. Visi buvo patenkinti.
  Projekto programą papildė išvykos į miestą. Didžiausia kelionė buvo į Oravos pilį, iki kurios važiavome traukiniu ir net plaukėme plaustu. Klausydamiesi gido, sužinojome daug istorinių faktų apie įspūdingą architektūrinį pastatą. Pasiekus aukščiausią pilies dalį, mums atsivėrė daug įspūdingų kalnų vaizdų.
Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę dalyvauti šiame projekte, nes galėjau patobulinti savo anglų kalbos žinias, susipažinti su naujais žmonėmis ir pažinti kitų šalių kultūras.

spacer