Europos dienos integruotų veiklų diena

    Gegužės 9 d. – tarptautinė Europos diena. Ši diena gimnazijoje minima kasmet organizuojant įvairias veiklas. Šiemet mokykloje taip pat vyko įvairūs renginiai, skirti Europos dienai paminėti.
   5 klasės mokiniai dalyvavo pamokoje viktorinoje ,,Aš europietis“, taip pat susipažino su Europos šalių sporto šakomis. Pandėlio bibliotekoje jie dalyvavo edukacijose ,,Atrask Europos rašytojų knygas“ ir ,,Europoje gyvenantys spalvingi paukšteliai”, o veliau atliko kūrybinį darbą ,,Pavasariniai žiedai Europos vėliavose”.
    6 klasės mokiniai dalyvavo etnopamokoje ,,Arklys, žirgas lietuvių kultūroje ir istorijoje”, edukacijoje ,,Karpymo amatas: liaudies kultūros ir pasaulėjautos atspindys” ir projekte ,,Gamtiniai motyvai Europos valstybių simbolikoje“. Kartu su septintos klasės mokiniais šeštokai atliko miesto parke praktinį darbą ,,Vietovės plano braižymas”, kurio metu mokėsi naudotis kompasu.
    7 klasės mokiniai išbandė jėgas inžinierijos studijoje ,,Europos paveldo statiniai kitaip”: statė tiltus ir kitus pastatus iš makaronų. Taip pat septintokai gilinosi į istorijos klausimus atlikdami projektinį darbą ,,Roma – Europos lopšys“, ,,eTwinning“ projekto ,,Mes norime taikos“ užduotis.
Vyresnieji mokiniai Laimis ir Dominykas (IIIg) 8 klasės mokiniams pravedė etnosporto užsiėmimus – aštuntokai susipažino su senovės lietuvių žaidimais. Po to jie dalyvavo virtualioje kelionėje – žaidime ,,EksprESas” , taip pat atliko projektinį darbą ,,Matematika parko statiniuose”.
   I-IVg klasių mokiniai per pirmą pamoką susitiko su Rokiškio r. savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriumi Gediminu Kriove. Lektorius pristatė mokiniams informaciją apie savanorišką veiklą Europoje, paaiškino, kokiu būdu savanoriauti ir kur registruotis.
   Ig mokiniai dalyvavo projektiniuose darbuose ,,Europos šalių patiekalai” ir ,, Maisto priedai ,,E“ Lietuvoje ir Europoje“. Pirmo projekto metu jie išmoko greitai iškepti picą, o antro – tyrė parduotuvėse perkamų produktų sudėtį, diskutavo apie tokio maisto naudą. Dar vėliau devintokai kūrė video filmukus ,,Mes Europoje“ anglų ir kitomis užsienio kalbomis.
   II-IIIg mokinių laukė dar vienas susitikimas su buvusiu gimnazijos mokiniu Kornelijumi Glemža. Jis papasakojo apie savo studijas Danijoje, pateikė daug naudingos informacijos mokiniams.
Po to dešimtokai pasiskirstė į grupes.Viena grupė sukūrė puikų interaktyvų žaidimą, skirtą Europos dienai. Kita grupė vertė legendas apie Europą į lietuvių kalbą. Vėliau mokiniai skaitė mitą apie Europos atsiradimą ir susipažino su jo interpretacijomis mene.
    III g klasių mokiniai susipažino su Jurginių papročiais, dalyvavo projekte ,,Matematiniai terminai, figūros Europos šalių kalbomis” ir „Judesio laboratorijoje“ išbandė įvairių Europos tautų šokių elementus.
    Beveik visos klasės dalyvavo protmūšyje ,,Lietuva-Europos centras”, nugalėtojai apdovanoti padėkos raštais.
    Žinoma, visos šios veiklos buvo organizuotos mūsų gimnazijos mokytojų, už ką mes labai jiems dėkingi. Diena buvo labai intensyvi ir naudinga.
   Mokinių kūrybinių darbų ir veiklų pristatymus galima pamatyti gimnazijos bibliotekoje, I a. koridoriaus stenduose, „Faccebok“ grupėje, taip pat ,,Padlet“ lentoje čia:
  https://padlet.com/larisa_tichonova/md1i9nsjadbjujta
                                               Mokytoja Larisa Tichonova ir užsienio kalbų metodinė grupė

spacer