Geografijos, gamtos ir tiksliųjų mokslų metodinė diena

    Mūsų mokyklos bendruomenė kovo 21 dieną pasveikino atbundančią Žemę – prie mokyklos buvo iškelta Žemės vėliava, o Žemės dienai skirti renginiai vyko balandžio 15 dieną.
   6 ir 7 klasių mokiniai kartu su mokytojomis Diana Deksniene ir Rima Žėkiene išvyko į Kazliškio seniūniją. Žėkų kaime mokiniai susipažino su mėgėjiškos kalvystės ypatumais, apžiūrėjo savadarbį žaizdrą, kalvio įrankius, nukaltus dirbinius, sodyboje esančias skulptūras, kalvystės dirbinius. Kazliškio kaime, buvusios mokyklos kieme, visus pasitiko seniūnijos vyr. specialistė Romualda Kvedaravičienė. Ji papasakojo mokyklos istoriją, aprodė mokyklos pastatą. Tada mokiniai žygiavo Kazliškio šilo sveikatingumo taku. Mokiniai aptarė, kaip saugiai elgtis gamtoje, susiskirstę į grupes atliko įvairias geografines užduotis. Jiems ypač patiko archeologinės mįslės, kurias užminė Romualda Kvedaravičienė, o greičiausieji buvo apdovanoti prizais. Žygio pabaigoje mokytoja Rima Žėkienė parodė, kaip galima uždegti laužą be degtukų. Mokiniai kepė dešreles, linksmai bendravo.
Gimnazijoje 5, 8 ir I-IVg klasių mokiniai pirmiausia stebėjo žaliosios pamokos „Apie meilę gamtai. Kaip mes pasirenkame, ką mylėti ir saugoti, ko nemėgti ir engti“ (ornitologas M. Čepulis) įrašą, o tada rašė laišką Žemei, kuriame išsakė savo įspūdžius ir mintis po peržiūrėto pamokos įrašo, kūrė linkėjimus.
   Po to mokiniai dalyvavo įvairiose integruotose veiklose: 8, I-IVg klasės pasitikrino žinias mokytojo V. Blauzdavičiaus organizuotoje viktorinoje „Žemė, oras ir vanduo“, aktyviai dalyvavo mokytojų N. Leišienės ir R. Meiluvienės projekte „Geometrinės figūros Velykų akcentuose“, kartu su mokytojomis A. Viduoliene ir L. Vipiene kūrė dirbinius tema „Antrasis daikto gyvenimas“. Mokytoja V. Karaliūnienė penktokams organizavo projektą „Gamta literatūroje ir mūsų kūryboje“, o su IIg klase kūrė A. Baranausko „Anykščių šilelio“ improvizacijas. Aštuntokai kartu su mokytoja K. Ruziene anglų kalbos žinias gilino kurdami projektą-plakatą „Save the Earth“. Spalvingą video montažą „Bundanti Pandėlio gamta“ sukūrė IIIg klasės mokiniai su mokytoja V. Kubiliene.
Džiugu, kad veiklas padėjo organizuoti IIIg klasės mokiniai Arnas ir Donatas. 5, Ig ir IIIg klasės mokinius jie supažindino su etnosportu ir išradingai organizavo senovės lietuvių žaidimus. O buvusi mūsų mokyklos mokinė Greta B. IVg klasei pristatė gamtos ir tiksliųjų mokslų reikšmę profesinėje veikloje.
    Mokinių kūrybinių darbų pristatymus galima pamatyti gimnazijos bibliotekoje, I a. koridoriaus stenduose, „Faccebok“ grupėje.
                                                                                                              Mokytoja Laima Kvedaravičienė

Žemės dienos video pristatymas https://youtu.be/mlyXkSgIa4U

spacer