,,Erasmus + KA2”projekto ,,Finansinių ir verslumo įgūdžių lavinimas ugdant aktyvų pilietį“(FESAC) partnerių baigiamasis nuotolinis susitikimas Kroatijoje

     

       2021 m. birželio 7 – 11 d. vyko Daruvar ekonomikos ir turizmo mokyklos organizuojamas šešių šalių baigiamasis virtualus projekto dalyvių susitikimas. Šiame mobilume dalyvavo Rokiškio r. Pandėlio gimnazijos anglų kalbos mokytojai: Diana Šaltienė, Kristina Ruzienė, Valdemaras Ražinskas, rusų k. mokytoja Larisa Tichonova, bei I-IIIg kl. mokiniai: Gabija D., Kamilė K., Goda I., Emilija G. ir Arminas Z..
Susitikimo metu visų šalių mokiniai buvo įtraukti į tiriamąsias veiklas, susijusias su fondų birža ir kripto valiutomis, bei pristatė pranešimą tema „Draudimo paslaugos“. Taip pat mokiniai žaidė virtualius finansinio lavinimo žaidimus, kurių metu išmoko angliškų frazeologizmų bei patobulino savo žinias ir įgūdžius.
Šio vizito metu mokytojai ir mokiniai virtualiai buvo supažindinti ir su vertingu kultūriniu bei istoriniu paveldu. Nuotoliniu būdu Kroatijos mokiniai pristatė savo mokyklą, miestą bei šalį, įtraukė visus dalyvius į tarptautinį „Kahoot“ žaidimą apie Kroatiją ir jos kultūrą, taip pat išmokė pagrindinių kroatų kalbos frazių.
Mokytojų tarptautinė grupė apžvelgė projekto rezultatus ir sukurtus projekto produktus: finansinių terminų žodyną bei finansinių veiklų virtualią knygą.
Projekto koordinatorė Diana Šaltienė

spacer