Virtuali vaikų ir paauglių literatūros savaitė 2021

      Gegužės 3-7 dienomis vyko ,,Virtualios vaikų ir paauglių literatūros savaitės” renginiai. Prisijungėme ir mes, antros klasės mokiniai, visą savaitę vykdydami įvairias veiklas.
Dalyvavome virtualiame susitikime su vaikų mylima poete Violeta Palčinskaite. Ji labai įdomiai pasakojo, kaip kuriamas eilėraštis, kokia jo atsiradimo istorija. Po susitikimo net patys bandėme pabūti poetai. Buvo visai smagu kartu kurti, eiliuoti, iliustruoti.
     Klausydamiesi Kauno valstybinio lėlių teatro aktorės Audronės Daugelytės-Grėbliauskienės skaitomos ištraukos iš čekų rašytojos Danielos Fišerovos knygos „Blogykla“ keliavome į šmaikščią istoriją, kurios herojai – blogiukai. Interaktyvioje ,,Debesų ganyklos” svetainėje dar ir patys galėjome paskaityti apie ,,Blogyklą”.
     Naudodamiesi planšetėmis, lietuvių kalbos pamokoje susipažinome su virtualia biblioteka, interaktyviomis knygomis.
Pertraukų metu, kas norėjo, galėjo klausytis Vytauto V. Landsbergio skaitomų knygos ,,Rudnosiuko raštai” ištraukų.
   Smagu, kad visi kartu nutarėme iki gegužės 28 d. perskaityti ir aptarti dar vieną knygą. Tai Dovilės Zaveckaitės knyga ,,Lietus ir skafandras”.
,,Vaikų ir paauglių literatūros savaitės 2021” veiklas įprasminome spalvinga pavasarinių darbų paroda Pandėlio miesto bibliotekoje, vaikų literatūros skyriuje.

                                                                     2 klasės mokytoja Renata Kiburienė

Literatūros savaitė 2021
spacer