Minime Europos dieną ir eTwinning gimtadienį

    Gegužės 9 dieną visoje Europoje minima Europos diena ir ,,eTwinning“ programos gimtadienis. Kartu su Europa šią dieną paminėta ir gimnazijoje, tik šį kartą kitaip. Karantinas visus mus uždarę namuose, bet šiuolaikinių technologijų dėka mūsų mokiniai susiekė su savo draugais ir partneriais Europoje, pasveikino juos, atliko įvairias veiklas.
    Prasidėjus karantinui gimnazijoje ,,eTwinning“ veikla nenurimo, priešingai- gimė dar vienas projektas ,,Taip gyvename per karantiną“. Todėl gegužės 11 dieną projekto partneriai susitiko Zoom bendroje rusų kalbos pamokoje. Pamokos metu Ig klasės mokiniai turėjo galimybę pakalbėti rusiškai, išklausyti mokytojos iš Lenkijos pamąstymų apie projekto veiklas, Liepa atliko dainelę ,,Улыбка“.
Nepamiršome ir Erasmus projekto partnerius. Arminas Z. ( 8kl.), Liepa ir Gabija (Ig kl.) sukūrė puikų koliažą su projekto įsimintinomis akimirkomis ir pasveikino draugus bei jų mokytojus.
   Paminėjo Europos dieną ir 6-7 klasių mokiniai. Jie atliko įvairias interaktyvias veiklas.
Šeštokai žiūrėjo BBC video „Kas yra Europos sąjunga?“ ir atliko video suvokimo užduotį bei žaidė žaidimus susijusius su Europa. Taip pat smagiai sprendė kryžiažodį apie Europos šalis ir tautybes, kai kas pasirinko nupiešti su Europos diena kylančias asociacijas. Septintokai taip pat neatsiliko, atsakinėjo į interaktyvaus Europos dienos klausimyno klausimus bei atlikti pasirinktų Europos šalių tyrimą – ieškojo pagrindinės informacijos apie pasirinktą šalį.
Pradinių klasių mokiniai kartu su mokytojomis Renata K. ir Irena V. prisijungė prie Europos renginio ,, Švęskime eTwinning gimtadienį 2020“ , vyko kitos veiklos, skirtos gegužės 9 paminėti. Daugiau informacijos apie renginį čia: https://padlet.com/mirellanversa/7kx94gh618wd ir https://www.youtube.com/watch?v=DgcYCw-TKNk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1B80Bp3tYKKT0QyBXSgDgGiP6Gs1EP47_d7g_6TrZ-pGT9C74Pk2ruzOE

dav

dav

spacer