Pradinukų meninio skaitymo konkursas ,,Eilės vaikystei ir Lietuvai“

    Kovo 6 d. vyko pradinukų meninio skaitymo konkursas ,,Eilės vaikystei ir Lietuvai“, skirtas Kovo 11 d. paminėti. Šventinį konkursą pradėjo 2 klasės mokiniai. Jie atliko kompoziciją ,,Svarbiausi žodžiai“ (mokytoja R. Vaičėnienė). Antrokai dainavo, grojo dūdelėmis, dalijosi savo mintimis apie Lietuvą.
    Raiškiojo skaitymo konkurse dalyvavo net 23 pradinukai. Konkurso dalyvius vertino komisija: Pandėlio UDC direktorė Sonata Babickienė, Pandėlio gimnazijos mokytoja Irena Putkienė ir Pandėlio gimnazijos bibliotekininkė Regina Baltušienė. Daug gražių posmų vaikai skyrė Lietuvai ir vaikystei. Skaitovai džiugino gebėjimu klausytojui perteikti meninio teksto mintį taisyklinga, raiškia ir įtaigia, nuoširdžia kalba. Kol vertinimo komisija tarėsi, kam labiausiai pavyko perteikti eilėmis savo jausmus, meilę Lietuvai ir vaikystei, visi mokinukai kartu savo mokytojomis keliavo į klases, kur atliko užduotį: gamino šių metų Kovo 11-osios simbolį – malūnėlį. Konkurse dalyvavusius mokinius antrokų mokytoja pakvietė į valgyklą, kur visų laukė staigmena – arbata ir pyragas.
    Šventinę nuotaiką po pertraukėlės kūrė visų pradinukų pagaminti trispalviai malūnėliai ir daina „Nupiešiu Lietuvą“.Vėliau įteikos padėkos meninio skaitymo konkurso nugalėtojams. 1-2 klasių grupėje sėkmė lydėjo antroką Donatą L. (mokytoja R. Vaičėnienė), o 3-4 klasių – sėkmingai pasirodė trečiokas Markas D. (mokytoja R. Vilkienė). Donatas ir Markas atstovaus mūsų gimnazijai rajoniniame raiškaus skaitymo konkurse. Sveikiname nugalėtojus ir linkime sėkmės tolesniame etape!

                                                                         2 klasės mokytoja Ramutė Vaičėnienė

spacer