Netradicinė rusų kalbos pamoka

       Iš karto po atostogų, sausio 3d., 8 klasės mokinių laukė staigmena. Vos prasidėjus rusų kalbos pamokai per „eTwinning Live“ aplinką su jais susisiekė projekto ,,Kalėdinė nuotaika“ partneriai iš Kurakhove Vocational Lyceum ( Ukraina) ir Novoaidar redional secondary sanatorium boarding – school ( Ukraina). Jie panoro pasveikinti mūsų vaikus su šventėmis, susipažinti arčiau, pabendrauti ir aptarti projekto rezultatus.
     Pamoka vyko šventinėje aplinkoje. Mokiniai sveikino partnerius su Naujais metais, Ukrainoje gyvenančius draugus su artėjančiomis Kalėdomis. Mokiniai iš Kurakhovo licėjaus pasipuošė tautiniais drabužiais, susitikime dalyvavo ir Senis šaltis bei Snieguolė. Mokiniai iš Novoaidaro sanatorinės mokyklos parengė plakatus, pasigyrė gautais paštu atvirukais.
     Pamokoje mokiniai trumpai prisistatė, dainavo rusiškai, lietuviškai, ukrainietiškai. Taip įvyko netradicinė pamoka, kurios metu mūsų mokiniai turėjo galimybę ne tik pritaikyti savo rusų kalbos žinias, bet ir pažinti kitos tautos bendraamžius, klausytis jų dainų, aptarti naujametinius papročius.
Susitikimo metu aštuntokai pastebėjo, kad atlikta ukrainiečių dainelė labai panaši į lietuvišką sutartinę, todėl ir jie ekspromtu padainavo lietuvių liaudies sutartinę.
        Aštuntokams labai patiko netradicinė rusų kalbos pamoka, nes ji buvo šventiška, labai informatyvi ir nepaprastai draugiška, pilietiška. Aptardami rezultatus mokiniai pastebėjo, kad joje buvo daug naudingų dalykų: dainų, kalbėjimo, klausymo, tradicinių švenčių elementų. Taip pat mokiniai pabrėžė, kad reikia geriau mokytis rusų kalbą.
       Dėkojame už pagalbą mokytojai Virginijai Baltrukėnienei, kuriai taip pat teko prabilti rusų kalba.
                                                                                                             Rusų kalbos mokytoja Larisa Tichonova

btr

spacer