Pirmasis projekto „Erasmus+ KA2“ partnerių susitikimas Pandėlio gimnazijoje

     2018 m. lapkričio 30 d. mūsų mokykloje vyko „Erasmus+KA2“ projekto „Finansinių ir verslumo įgūdžių lavinimas ugdant aktyvų pilietį“ partnerių susitikimas. Gimnazijoje viešėjo itin gausus būrys svečių – projekto partneriai iš Italijos, Ispanijos, Vengrijos, Makedonijos ir Kroatijos. Iš viso projekte dalyvauja 6 šalių skirtingo tipo mokyklos (pradinės, vidurinės, profesinės). Tarptautinį projektą koordinuoja Italijos technikos institutas (ITCG Ferrucio Niccolini).
     Projekto tikslas – sujungti skirtingų Europos šalių patirtį ir žinias tam, kad būtų sukurta dalyko ir kalbos integruoto mokymo(si) medžiaga, kuri lavintų bendrąsias kompetencijas ir tiktų 14-18 metų mokiniams. Projekto veiklos, nauji aktyvūs metodai, skatinantys kūrybingumą, bendravimą ir bendradarbiavimą, sudomins ir motyvuos mokinius domėtis užsienio kalbomis, finansais ir verslumu bei kitų šalių kultūra.
     Pirmiausiai svečius šiltai pasveikino gimnazijos direktorius Donatas Karaliūnas. Vėliau gimnazijos mokiniai surengė projekto dalyviams koncertą, pristatė gimnaziją.
Dalykiniame pasitarime projekto partneriai taip pat pristatė savo mokyklas, aptarė svarbiausius projekto klausimus: veiklas, numatomus rezultatus, tolimesnių susitikimų datas, pasiskirstė pareigomis. Svečiai lankėsi įvairiose pamokose, bendravo tiek su mokytojais, tiek su mokiniais, domėjosi mokyklos gyvenimu ir tradicijomis.
      Po viešnagės gimnazijoje svečiai susipažino su Rokiškio miestu, bendravo su rajono meru Antanu Vagoniu. Taip pat svečiai iš užsienio lankėsi įmonėje „Rokiškio sūris“, domėjosi šios įmonės produkcija, eksportu, sūrių gamybos procesu.
      Atsisveikinimo vakaronėje apie verslą, jo galimybes mūsų krašte pasakojo buvęs mokinys Lukas Nagelė. Po to Žiobiškio folkloro ansamblis ,,Vengerynė svečiams pristatė edukacinę programą apie lietuvių tautinius muzikos instrumentus. Svečius žavėjo mūsų krašto sutartinės, kitos ansamblio atliekamos rytų aukštaičių dainos. Antroje vakaronės dalyje svečiai buvo įtraukti į linksmus tautinius ratelius ir šokius. Vakaronė suteikė labai gerų emocijų, padėjo artimiau susipažinti su projekto dalyviais.
      Antrasis „„Erasmus+ KA2“ projekto partnerių susitikimas, kuriame dalyvaus mokytojai ir mokiniai, vyks 2019 m. kovo mėn. Vengrijoje.
                                                          Projekto koordinatorė Diana Šaltienė

spacer