Kariuomenės dienos paminėjimas „Trispalvės žygyje“

        Lapkričio 18 dieną Pandėlio jaunieji šauliai kartu su bendraamžiais iš Biržų vyko į Kazliškį. Čia vyko kariuomenės 100-mečio paminėjimo renginys.
       Kazliškio kultūros namuose buvo pristatyta šaulių veikla, jaunieji šauliai klausėsi patriotinių dainų. Po to iniciatyviausi jaunieji šauliai: Kamilė N., Faustė K., Rusnė E., Livija Ž., Deimantė S., Samanta T., Dominykas K., buvo apdovanoti A. Smetonos šaulių 5-osios rinktinės padėkomis. „Metų jaunosios šaulės“ ženklu apdovanota Faustė K..
       Šv. Mišiose nauji jaunieji šauliai davė priesaiką. Jaunaisiais šauliais tapo Viktorija M., Viltė V., Emilis G., Benas I., Tomas V., Gabija Š..
        Vėliau prie paminklo V. Gužui – Kardui istorikas V. Kazlauskas papasakojo šauliams apie Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio 1949 m. Vasario 16-osios deklaracijos signatarą, buvo pagerbtas jo atminimas.
Tada kartu su Kazliškio bendruomene jaunieji šauliai, nešini trylika vėliavų, iškeliavo į V. Gužo – Kardo tėviškę – Sičiūnus. Čia taip pat atiduota pagarba, klausytasi pasakojimo apie partizano šeimą.
Kazliškio bendruomenė „Trispalvės žygio“ dalyvius vaišino gardžia koše.
                                                                                                                   Kuopos vadė Rima Žėkienė

Kariuomenės diena
spacer