Vokiečių kalbos dienos mūsų gimnazijoje

        Jau trečius metus iš eilės Lietuvoje vyksta vokiečių kalbos dienos „Ȍ kaip vokiškai?“. Šia iniciatyva siekiama pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį Lietuvos švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse.
      Mūsų gimnazija jau trečią kartą prisijungė prie šio projekto. Spalio 25 dieną gimnazijos bibliotekoje vyko renginys devintokams „Karjeros ir darbo galimybės Vokietijoje“. Mokytoja Virginija Baltrukėnienė pasakojo apie savo darbo patirtį Vokietijoje. Ypač susidomėję gimnazistai klausėsi pasakojimo apie vokiečių Kūčių tradicijas, apie gyvenimo senjorų šeimose subtilybes. Mokytoja ragino gimnazistus mokytis užsienio kalbų mokykloje.
        Lapkričio 7 dieną į biblioteką rinkosi penktokai. Čia jie dalyvavo popietėje apie žymų Vokietijos rašytoją Otfrydą Proislerį. Popietės metu mokiniai susipažino su šio vaikų rašytojo gyvenimu ir kūryba. Po to penktokai, pasidalinę į 4 komandas, dalyvavo viktorinoje apie Vokietiją, dainavo grupės SKAMP sukurtą vokiečių kalbos dienų himną. Už aktyvų dalyvavimą komandos buvo apdovanotos saldžiais prizais.
                                                       Vokiečių k. mokytojos Gražina Guzikauskienė ir Regina Baltušienė

spacer