Pažintinė ekskursija po Dzūkiją

          Spalio 2-3 d. IIag klasės mokiniai keliavo po Dzūkiją.


      Iš pradžių Merkinės informaciniame turizmo centre mokiniai susipažino su šio krašto istorija, kraštovaizdžio ypatumais, nacionalinio parko gyvūnija. Vėliau dešimtokai aplankė Merkinės piliakalnį, pakilo į apžvalgos bokštą pasigrožėti Nemuno ir Merkio santaka, meditavo Merkinės piramidėje. Vėliau gimnazistai susipažino su Druskininkais, jo architektūra, aplankė Nacionalinį M.K. Čiurlionio dailės muziejų, grožėjosi šokančiais muzikiniais fontanais, ragavo gydomųjų šaltinių vandens.
    Kitą dieną ekskursijos dalyviai apžiūrėjo Liškiavos barokinio Švč. Trejybės bažnyčios ir domininkonų vienuolyno ansamblį, aplankė lietuvių literatūros klasiko Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinį muziejų Subartonių kaime, pabuvojo tikroje dzūkiškoje pirkioje šiaudiniu stogu. Čia mokiniai klausėsi įdomaus ir vaizdingo gido pasakojimo apie rašytojo gyvenimą ir kūrybą.
Pakeliui namo buvo aplankytas Punios piliakalnis ir Birštonas.
        Ekskursijos metu mokiniai pagilino geografijos, istorijos, dailės, literatūros žinias, o vandens parke – kūno kultūros gebėjimus. Tad ekskursija buvo labai įdomi ir naudinga.

                                                                                                                    Klasės auklėtoja Larisa Tichonova

Dzūkija
spacer