Projektas ,,Piliečiai kartu“

       

          Balandžio 24 dieną gimnazijoje lankėsi projekto ,,Piliečiai kartu“ atstovai: Miglė Janušauskaitė ir Matas Geležauskas. Renginio pradžioje Miglė pristatė projektą. 

Projekto tikslas – stiprinti pilietines jaunimo iniciatyvas ir skatinti jaunų žmonių dalyvavimą viešajame valdyme sprendžiant asmenų su negalia ir specialiaisiais poreikiais integracijos į bendruomenę klausimus. Projektą įgyvendina labdaros ir paramos fondas ,,Algojimas“. Susitikimo metu buvo pristatyta, kas yra negalia, kokia gali būti negalia, buvo bandoma suprasti, kaip reikia bendrauti su negalią turinčiais žmonėmis, kaip įveikti baimę. Matas, vienas iš projekto lektorių, dirbantis užsienio kalbos mokytoju ir vertėju, pasakojo apie savo gyvenimą, apie motyvaciją veikti, apie tai, kad neįgalūs žmonės taip pat siekia savo tikslų, o visi mes kažko negalime. Jis sakė, jog negalia neuždaro žmogaus tarp keturių sienų, jei jis pats to nenori. „Vilniaus universitete įgijau dvi specialybes, tęsiu ir magistro studijas, dirbu dviejuose darbuose ir galiu pasakyti, kad neįgaliesiems studijuoti tikrai verta“, – sako jaunas vaikinas, svajojantis dainuoti, automobiliu apkeliauti tolimas šalis ir galbūt parašyti knygą. Manau, daugelį sužavėjo šio vaikino stiprybė, optimizmas. Daugiau apie Matą galite paskaityti http://lsveikata.lt/is-gyvenimo/matas-gelezauskas-studijuoti-universitete-tikrai-verta-6997
         Kitas projekto etapas bus mūsų komandos narių mokymai, kurie vyks gegužės mėnesį. O rudenį vyks trečiasis projekto etapas.
      Svečiai taip pat padovanojo gimnazijai nuotraukų iš vykdyto projekto ,,NeGalios NePaliesti“ akimirkų. Šis projektas buvo įgyvendintas kartu su garsiais Lietuvos žmonėmis. ,,Ką darote gatvėje pamatę įžymų žmogų? Nusišypsote jam? Norite prieiti arčiau, slapčia paliesti? O kaip Jūsų akys sutinka neįgalų vaiką? Lietuvoje vis dar įprasta, kad žinomu žmogumi norisi žavėtis, o nuo neįgaliojo – nusisukti, pasitraukti atokiau. Džiugu, kad visuomenėje gerbiami ir daugeliui pažįstami asmenys nebijo neįgalių vaikų, o nuoširdžiai dovanoja savo dėmesį. NeGalios NePaliesti“- tai bendras Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ projektas su fotografu Algimantu Aleksandravičiumi“. Fotografijų paroda parengta gimnazijos pirmame aukšte, prie muziejaus.
                                                                               Neformalaus ugdymo organizatorė Violeta Karaliūnienė

spacer