100 IDĖJŲ LIETUVAI

       Kovo 30 dieną į mūsų gimnaziją atvyko projekto ,,100 idėjų Lietuvai“ atstovai.

          Projekto iniciatoriai siekia, kad jaunimas geriau pažintų savo valstybę, kad išmoktų kūrybiškai vertinti aplinką ir atrastų naujų idėjų Lietuvai. Renginio pradžioje savo sėkmės istorija dalinosi viena iš projekto lektorių menininkė Jolita Vaitkutė. Ji teigė, kad svarbiausia yra svajoti, nebijoti klysti ir ieškoti savo kelio. Žavėjo menininkės saviti darbai, paprastumas, skatinimas ieškoti naujų iššūkių. Po to kalbėjo Vytautas Keršanskas, Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto lektorius, Rytų Europos studijų centro Politikos analizės ir tyrimų skyriaus analitikas. Jis mokė geriau pažinti savo valstybę ir suprasti, ką ir kaip joje veikia skirtingos institucijos, kaip priimami sprendimai, kaip geros mintys ir pasiūlymai tampa mūsų visų kasdienybe. Taip pat buvo diskutuojama, kas yra pilietis ir koks gali būti piliečių dalyvavimas valdžios sprendimų priėmime. Po pietų pertraukos, kurios metu visi vaišinosi pica, vyko praktiniai kūrybiškumo mokymai. Juos vedė lektorė Jurga Buzytė. Mokiniai aptarė, kokių norėtų pokyčių savo aplinkoje, ką reikia keisti. Po to vyko diskusijos grupėse. Renginio pabaigoje kiekvienas mokinys pristatė savo idėją Lietuvai. Burtų keliu buvo išrinktos 12 idėjų, kurių autoriai keliaus į kitą etapą. Tarp išrinktų idėjų pasiūlymai įrengti jaunimo užimtumo centrą Pandėlyje, namus benamiams ir neįgaliesiems, rūpintis beglobiais gyvūnais, atsodinti iškirstus medžius Pandėlyje ir kt. Šių idėjų autoriams bus organizuota stovykla, kurioje mokiniai gilinsis į atskiras valstybės gyvenimo sritis, aptars savąsias idėjas.
   Daugiau apie renginį https://www.grokiskis.lt/aktualijos/gimnazistu-idejos-nuo-rupinimosi-beglobiais-gyvunais-iki-verslo-centru
       Apie projektą skaitykite https://www.100ideju.lt https://www.100ideju.lt/ideju-galerija
       PROJEKTĄ ĮGYVENDINA
       Projektą įgyvendina trys visuomeninės organizacijos partnerės – viešoji įstaiga „Vilties žiedas”, asociacija „Socialinių inovacijų tinklas” bei viešoji įstaiga „Demokratinės politikos institutas”.

      Viešoji įstaiga „Vilties žiedas” veikia neįgaliųjų įtraukimo į visuomenę, profesinės reabilitacijos ir mokymų srityse, turi sukaupusi didelę patirtį įgyvendinant projektus, kuriais siekiama skatinti pilietiškumą, didinti neįgaliųjų integraciją bei ugdyti socialinę atskirtį patiriančių asmenų gebėjimus.
„Socialinių inovacijų tinklas” yra subūręs specialistų komandą, turinčią įvairiapusės patirties įgyvendinant socialiai atsakingos visuomenės iniciatyvas, skatinant valdžios institucijų ir NVO, verslo subjektų bei akademinės bendruomenės bendradarbiavimą, skatinant pilietiškumą ir aktyvesnį dalyvavimą visuomeniniame gyvenime.

      Viešoji įstaiga „Demokratinės politikos institutas” jau 15 metų dirba sėkmingai įgyvendindama lyderystės, pilietiškumo, demokratinės visuomenės plėtros projektus bei šviečiamąsias iniciatyvas

                                                                        Neformalaus ugdymo organizatorė Violeta Karaliūnienė

 

spacer